Kans op filevorming Ring West tot begin december

Foto: Google Maps

De  reconstructiewerkzaamheden die momenteel aan de Westelijke Ringweg plaatsvinden gaan twee weken langer duren dan gepland.

Vooral in de spitsuren bestaat de kans op filevorming op het traject vanaf de meubelboulevard Hoendiep tot aan het Knooppunt Reitdiep, omdat er minder rijstroken beschikbaar zijn.

De verwachting is dat de werkzaamheden begin december klaar zijn, meldt Ring Groningen.

Slechte fundering
Bij verwijdering van het oude asfalt bleek dat op grote delen de fundering ontbreekt. Dat houdt in dat nu de gehele verhardingsconstructie opnieuw opgebouwd dient te worden.

Reitdiepplein begin december klaar
De asfalteringswerkzaamheden op de Westelijke Ringweg worden tegelijkertijd met de reconstructie van het Knooppunt Reitdiep uitgevoerd. De verwachting is dat begin december het verkeer van de nieuwe, verdubbelde aansluitingen gebruik kan maken.

Zuidelijke Ringweg
De asfalteringswerkzaamheden zijn noodzakelijk omdat vanaf 2017 extra verkeer van de westelijke ringweg gebruik zal gaan maken, wanneer de ingrijpende opknapbeurt aan de zuidelijke ringweg staat gepland.

Pas als de zuidelijke ringweg helemaal gereed is, omstreeks 2020, staat een grote reconstructie van de Westelijke Ringweg op het programma.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden