Bloemsingel vanaf vrijdagavond ruim een jaar in één richting afgesloten

Foto: Google Maps

Vanaf vanavond, vrijdag 27 maart is de Bloemsingel, tussen de W.A. Scholtenstraat en Kolendrift, in één richting afgesloten voor auto’s en bussen. De afsluiting duurt tot juli 2021.

De gemeente legt in deze periode het busknooppunt UMCG Noord aan.

Omleiding

Voor autoverkeer is alleen de rijrichting vanaf de Vrydemalaan richting de Oostersingel beschikbaar. Het verkeer richting de Vrydemalaan wordt omgeleid via het Boterdiep en de Petrus Campersingel. Fietsers en voetgangers kunnen de Bloemsingel wel in beide richtingen gebruiken.

Tijdens de werkzaamheden rijden de buslijnen 1 tot en met 5 en 163 en 171 een andere route. Hierdoor vervallen bestaande bushaltes of ze worden verplaatst. Ook zijn er tijdelijke bushaltes in de buurt. Aan de Vrydemalaan tegenover DOT en aan de Petrus Campersingel zijn tijdelijke haltes geplaatst voor een aantal lijnen.

Kijk voor een volledig overzicht: Qbuzz.nl

Weekend van 3 tot 6 april

In het weekend van vrijdag 3 april 19.00 uur tot maandag 6 april 6.00 uur wordt ook gewerkt aan de kruising Oostersingel met de W.A. Scholtenstraat. Daar worden kabels en leidingen verlegd. De kruising is dan dicht voor al het verkeer.

Met de aanleg van het busknooppunt UMCG Noord wil de gemeente dat bussen beter door kunnen rijden en reizigers snel kunnen overstappen van bus op bus. De Bloemsingel wordt hierdoor geschikt voor meer en voor langere (24-meter) bussen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden