Aantal coronabesmettingen stijgt naar 76 in Groningen

Foto: De Redactie

Het aantal positief geteste patiënten in Groningen stijgt naar 76 besmettingen. Dat blijkt uit de update van het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de gemeente zijn er volgens het RIVM 32,9 procent per 100.000 inwoners positief getest. Op woensdag waren 58 besmette patiënten.

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan het coronavirus, is opgelopen tot 434. Het aantal geregistreerde sterfgevallen is de afgelopen 24 uur met 78 gestegen. Deze mensen zijn niet allemaal sinds woensdag overleden. Als een patiënt overlijdt, wordt dat namelijk niet altijd direct doorgegeven aan het instituut.

Hetzelfde geldt voor het aantal ziekenhuisopnamen. Sinds het begin van de uitbraak zijn 2.151 mensen met het coronavirus opgenomen in ziekenhuizen. Dat zijn er 315 meer dan woensdag bekend was.

Duiding

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen lijkt minder snel toe te nemen dan je zonder maatregelen zou verwachten. Eind deze week of begin volgende week zijn volgens de RIVM deze effecten beter te duiden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden