Bevrijdingsfestival Groningen afgelast en verplaatst naar 2021

Foto: Bevrijdingsfestival Groningen

Alle evenementen en bijeenkomsten zijn tot 1 juni afgelast om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat veel grote evevnementen, zoals het Bevrijdingsfestival Groningen, niet door kunnen gaan.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen heeft besloten om het festival niet uit te stellen naar een andere datum dit jaar, maar onze vrijheid samen te vieren op 5 mei 2021.

Directeur Diederik van der Meide: “Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we in dit jubileumjaar geen Bevrijdingsfestival hebben. Maar het is simpel: gezondheid gaat voor. Er komen ontzettend veel mensen naar ons festival en dat is in deze tijd het laatste wat je wil. We kiezen er daarom voor om het festival te verplaatsen naar 2021”.

Nationaal Comité 4 en 5 mei

Nationaal Comité 4 en 5 mei, waar alle 14 Bevrijdingsfestivals onder vallen, zoekt naar een passende alternatieve invulling van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. “We willen mogelijk maken dat de hele Nederlandse samenleving ondanks de buitengewoon moeilijke omstandigheden op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden”, aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet.

75 Jaar Vrijheid

Voor de Nationale Herdenking en de Nationale Viering van de Bevrijding op 4 en 5 mei wordt een vorm ontwikkeld die past bij de uitzonderlijke omstandigheden waarin wij ons nu bevinden. Een aantal onderdelen van het festival, zoals de song contest ‘Sound of Freedom’, krijgt op een andere wijze aandacht. Op deze manier wordt er toch stilgestaan bij 75 jaar vrijheid.

De organisatie van Bevrijdingsfestival Groningen hoopt dat in 2021 de vrijheid alsnog groots en in alle gezondheid gevierd kan worden op de Drafbaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden