Stijging naar 46 vastgestelde coronapatiënten in gemeente Groningen

Foto: De Redactie

In de gemeente Groningen is het aantal besmettingen met het coronavirus gestegen met zeven patiënten. Sinds zaterdag zijn in totaal nu 46 besmettingen vastgesteld, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Landelijk zijn 179 mensen overleden in Nederland. Het RIVM maakte zondagmiddag bekend dat er sinds zaterdag 43 overledenen zijn bijgekomen. Dat is tot nu toe de grootste stijging van het aantal overledenen. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 57 en 97 jaar.

In totaal zijn er nu 4204 positief geteste patiënten in Nederland.

Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is. Niet iedereen wordt meer getest.

Vanmorgen kregen alle Nederlanders middels een NL-Alert een waarschuwing om de instructies van de Rijksoverheid op te volgen. In de stad Groningen was het rustig op straat deze zondag. Hier en daar zagen we wandelaars, maar over het algemeen lijkt het erop dat de mensen in de stad zich redelijk houden aan de oproep om binnen te blijven en afstand te houden van minimaal 1,5 meter van elkaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden