Ontwikkelingen coronavirus vandaag

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Eg T2g

In een dag tijd zijn 30 mensen in Nederland overleden aan de ziekte Covid-19, die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 136, maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zaterdag bekend. Verder werden sinds vrijdag 637 mensen positief getest op het virus, waardoor het totaal aantal besmettingen nu op 3631 staat.

In totaal zijn 836 mensen in een ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege het virus. Op de afdelingen intensive care (ic) liggen nu zeker 293 patiënten met Covid-19. Dat is het laatste cijfer van de Nationale Intensive Care Evaluatie, die continu nieuwe informatie krijgt over de situatie in ziekenhuizen. Het RIVM gaat ervan uit dat meer mensen besmet zijn met het coronavirus dan nu bekend is, omdat niet iedereen wordt meer getest.

Overzicht Groningen

  • Er zijn vandaag 15 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in de provincie Groningen. Dat meldt de GGD Groningen zaterdagavond. Het totaal aantal besmettingen in onze provincie is nu 63.

  • Martini Ziekenhuis heeft zaterdagmiddag een oproep gedaan met de vraag wie mee wil helpen in deze tijd van het coronavirus.

  • De burgemeester steekt ‘zorghelden’ een hart onder de riem

 

  • Bij het Martiniziekenhuis in Groningen zijn volgens RTV Noord twee medewerkers besmet met het coronavirus. Deze medewerkers zijn nu thuis.
  • Zaterdag komen er vijf coronapatiënten naar ziekenhuizen in het Noorden. Deze patiënten liggen nu op de intensive care van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden