Zeventien mensen positief getest op corona in Groningen

Foto: Publiek Domein

Zeventien mensen in de provincie Groningen zijn besmet met het coronavirus. Dat blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Groningen.

Dat is een toename van vier personen. Dinsdag maakte het RIVM bekend dat er in de gemeente zeven mensen positief getest waren.

Volgens de GGD gaat het om cijfers die een indicatie geven, omdat sinds donderdag mensen met milde klachten niet meer getest worden. In het uiterste noorden en oosten van de provincie Groningen staan nog geen patiƫnten gemeld op de kaart van de RIVM.

Landelijk

Landelijk zijn er 346 extra besmettingen geconstateerd. Daarmee komt het totale aantal nu op 2.051 positief geteste mensen. Het afgelopen etmaal kwamen vijftien mensen te overlijden. Het coronavirus heeft inmiddels in totaal 58 mensen het leven gekost in Nederland. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maakte de laatste cijfers woensdagmiddag bekend.

Het aantal ziekenhuisopnamen is gestegen tot 408. Tot die groep behoren ook de mensen die met Covid-19 in het ziekenhuis belandden, maar weer zijn opgeknapt. De jongste overledene is 63 jaar, de oudste 95 jaar.

Er zijn in een dag tijd 346 mensen bijgekomen die positief zijn getest op de ziekte. Daarmee staat het totale aantal vastgestelde besmettingen op 2051. Het werkelijke aantal besmettingen is onbekend.

Nieuwe gevallen worden door het testbeleid vooral vastgesteld bij mensen uit kwetsbare groepen, patiƫnten die er dusdanig slecht aan toe zijn dat ze in het ziekenhuis worden opgenomen en zorgpersoneel. Onder medewerkers van de zorg zijn inmiddels 485 besmettingen vastgesteld.

Het RIVM drukt het aantal geconstateerde besmettingen uit per 100.000 inwoners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden