Spoorlijn Groningen naar Eemshaven

Foto: Alex Wiersma

Vanaf april 2018 is het mogelijk om met de trein van Groningen naar de Eemshaven te gaan.

Voor de verlenging van de spoorlijn tussen Groningen – Roodeschool naar de Eemshaven hebben gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en Jan Mulder, directeur Regio Noord-Oost van ProRail vrijdag 13 november de realisatieovereenkomst getekend, meldt provincie Groningen.

Volgend voorjaar starten de werkzaamheden aan het spoor, waarna in april 2018 de trein naar de Eemshaven gaat rijden. Het bestaande spoor wordt verlengd en er komen twee nieuwe stations.

Het station van Roodeschool wordt verplaatst naar de Hooilandseweg en in de Eemshaven komt een nieuw station. De trein gaat doordeweeks in het laagseizoen drie keer per dag en tijdens het hoogseizoen vier keer per dag doorrijden naar de Eemshaven. Dit gebeurt binnen de bestaande dienstregeling.

Voor de verbinding wordt drie kilometer nieuw spoor aangelegd. Daarnaast wordt ongeveer 4,3 kilometer bestaand goederenspoor aangepast. Ook wordt de beveiliging van het spoor verbeterd.

Borkum
In de Eemshaven sluit de trein aan op de veerdienst van en naar Borkum.  Het toerisme van Groningen naar Borkum en omgekeerd verwacht hierdoor ook een impuls.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen