Drie op 100.000 inwoners besmet in Groningen

Foto: Publiek Domein

Sinds de laatste update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn in één dag 19 patiënten overleden aan het coronavirus. Ook zijn er 292 mensen positief getest.

De RIVM bericht vanaf vandaag alleen nog het totale aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners. Voor Groningen betekent dat 3 op de 100.000 mensen in Groningen besmet is met het coronavirus. Deze gegevens zijn doorgegeven door de GGD’en gemeenten.

© RIVM.

Volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) kunnen de ziekenhuizen de toestroom van patiënten vooralsnog aan. De aanvoer van mondmaskers blijft wel een nijpend probleem, waarover continu wordt overlegd, zegt hij.

Ziekenhuizen slagen er volgens de woordvoerder nog wel in om beademingsapparatuur in te kopen. Die is hard nodig, want in ernstige gevallen kan kunstmatige beademing van Covid-19-patiënten meerdere weken nodig zijn.

Voorbereidingen in Noorden

Volgens de NVZ zijn ziekenhuizen in het noorden druk bezig met voorbereidingen. Het aantal bedden op de intensivecareafdelingen kan mogelijk worden uitgebreid tot circa 2000. Voor de corona-uitbraak waren dat er zo’n 1150.

In totaal heeft het nieuwe virus tot nog toe 43 levens geëist in Nederland De patiënten die zijn overleden, waren tussen de 63 en 94 jaar. Het aantal ziekenhuisopnamen sinds het begin van de uitbraak is toegenomen tot 314 en het totaal aantal positief geteste mensen komt uit op 1705, meldt het RIVM.

Noord-Brabant blijft voor zover bekend de grootste infectiehaard, met 634 positief geteste inwoners. Daarna volgen Limburg (197) en Zuid-Holland (175).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden