WIJ Groningen sluit locaties tot en met 6 april

Foto: Archief De Redactie

Alle locaties van WIJ Groningen zijn met ingang van vanmorgen tot en met maandag 6 april gesloten voor bewoners.

WIJ Groningen blijft wel bereikbaar voor bewoners. Zij kunnen via de telefoon of mail hun vragen stellen aan de medewerkers van WIJ Groningen.

Deze maatregel is genomen nadat de overheid verregaande maatregelen heeft genomen naar aanleiding van de ontwikkelingen van het coronavirus, zoals het sluiten van scholen en horecagelegenheden.

‘Een ingrijpende maatregel voor de bewoners van de gemeente Groningen, dat realiseer ik mij terdege, maar helaas niet te voorkomen’, aldus bestuurder Mirjam Kuin. ‘Ik heb de bestuurlijke verantwoordelijkheid voor de gezondheid van bewoners en onze medewerkers op het moment zij elkaar treffen op een van onze locaties. Ik kan niets anders doen dan het zekere voor het onzekere te nemen en de locaties te sluiten. Wij mogen in geen geval een verspreidingshaard van het virus zijn.’ Dit besluit vond plaats na overleg met de gemeente Groningen.

Bereikbaarheid

WIJ Groningen blijft in ieder geval bereikbaar voor bewoners via de telefoon of mail. Mirjam Kuin: ‘Op het moment dat een bewoner in een noodsituatie een beroep ons doet, dan maken wij een uitzondering en gaan wij op huisbezoek. Daarin hanteren wij de adviezen van de overheid en RIVM. Wij vragen allereerst via telefonisch contact of de bewoner geen klachten heeft zoals hoesten, niezen, keelpijn of koorts en of hij in contact is geweest met iemand die het coronavirus onder de leden heeft. Is dit niet het geval dan kan er een ontmoeting plaatsvinden.’

Ook alle groepsactiviteiten voor bewoners worden per direct gestopt. Deze maatregel geldt ook tot en met maandag 6 april.

De verschillende sociaal werkers van WIJ Groningen zijn op straat aanwezig. ‘Aangezien alle scholen gesloten zijn en de jeugd mogelijk de straat op gaat is het onze plicht hierbij te ondersteunen’, aldus Kuin.

Consultatiebureaus maandag en dinsdag geopend

De consultatiebureaus die ondergebracht zijn in de WIJ-locaties zijn in ieder geval vandaag en morgen geopend. Hoe het na dinsdag met de consultatiebureaus georganiseerd wordt is afhankelijk van het overleg tussen WIJ Groningen en de GGD.

Houd voor de meest actuele informatie de website van WIJ Groningen in de gaten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden