Groen licht voor nieuwe Papiermolentunnel

Foto: Aanpak Ring Zuid

Tussen zwembad De Papiermolen en de Rivierenbuurt komt definitief een nieuwe fietstunnel onder de zuidelijke ringweg. Tegen het Tracébesluit zijn geen beroepen ingesteld, meldt Aanpak Ring Zuid.

In het besluit staat dat de huidige fietstunnel onder de zuidelijke ringweg bij zwembad De Papiermolen plaats gaat maken voor een langere tunnel. Deze gaat niet alleen onder de ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg. Aan de kant van de Rivierenbuurt worden de Maaslaan en de Merwedestraat iets verlaagd. Zo kunnen fietsers de gehele tunnel doorkijken, wat hun gevoel van veiligheid vergroot.

In het Tracébesluit over de zuidelijke ringweg van 2014 was deze nieuwe fietstunnel nog niet opgenomen. Toen werd nog gedacht aan een voetgangersbrug over de ringweg heen. Mede dankzij de inzet van buurtbewoners is er een aangepast plan gemaakt. De voetgangersbrug is hierin geschrapt.

Het Tracébesluit heeft zes weken ter inzage gelegen, van donderdag 9 januari tot en met 19 februari 2020. Omdat er geen beroep is aangetekend, is het besluit over de fietstunnel automatisch definitief geworden.

Het is nog niet bekend wanneer de tunnel wordt gebouwd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden