Kabinet: Scholen, horeca en sportclubs dicht tot en met 6 april

Foto: Publiek Domein

Alle scholen en kinderopvanglocaties in ons land blijven vanaf maandag 16 maart dicht tot en met 6 april om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Dat heeft het kabinet zondagmiddag besloten na overleg. Ministers Bruins (Medische Zorg) en Slob (OCW) hebben een verklaring gegeven met extra maatregelen tijdens de persconferentie. De sluiting geldt voor basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en hbo-opleidingen.

Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. De lijst van vitale beroepen is hier te lezen.

In het onderwijs wordt vooral ingezet op examenkandidaten op het voortgezet onderwijs en MBO’S. Hoe het onderwijs hiervoor georganiseerd gaat worden, zoals online onderwijs zal deze week blijken.

Daarnaast gaan alle eet- en drinkgelegenheden en sportclubs dicht vanaf zondagavond 18.00 uur.Het is nog onduidelijk of deze maatregel ook geldt voor afhaalrestaurants en delivery restaurants. Daarnaast wordt opgeroepen om in supermarkten een gepaste afstand te bewaren van elkaar; anderhalve meter van elkaar, aldus de ministers.

Minister Bruins: ‘Nederlanders let een beetje op elkaar aan’. Nederland is nog niet op slot maar momenteel is er sprake van verregaande maatregelen én dit zijn nog niet de laatste maatregelen’, werd bekend tijdens de persconferentie.

Ook in ons land worden nu drastische maatregelen genomen in de strijd tegen verspreiding van het coronavirus.

Toespraak premier Rutte maandagavond

Premier Mark Rutte houdt maandagavond een toespraak op televisie over het coronavirus in Nederland, en aanvullende maatregelen om de verspreiding tegen te gaan. De toespraak wordt om 19.00 uitgezonden door de NOS en RTL.

“De minister-president zal ingaan op de moeilijke situatie waarin wij ons bevinden, op de noodzaak van de maatregelen die zijn getroffen en op de mogelijke verdere ontwikkelingen in de komende weken en maanden”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst weten.

De overige maatregelen blijven van kracht: ‘Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociale contacten. Bel pas met huisarts als klachten verergeren’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen