De Oosterparkwijk in Groningen lanceert eigen bordspel

Foto: 'Wijk in Uitvoering' Oosterpark

De Groningse Oosterparkwijk lanceert een eigen bordspel ‘Wijk in Uitvoering’. Het spel voor, door en over de Oosterparkwijk.

Op zaterdagmiddag 14 november presenteert het projectbureau ‘Oosterpark altijd een goede dag’ samen met de bewoners en ondernemers van de Oosterparkwijk in Groningen het spel ‘Wijk in uitvoering’. Het is het eerste bordspel ter wereld dat over een stadswijk gaat.

Het spel
Het spel gaat over wat er allemaal in de wijk te zien, te beleven en te doen is. Het laat de spelers zien wie er in de wijk wonen en werken. Samenwerken, voor elkaar zorgen en met elkaar omgaan; kortom, een spel dat een beeld geeft waarom het in de Oosterparkwijk ‘altijd een goede dag is’.

Door en voor bewoners en ondernemers
Het spel: ‘Wijk in uitvoering’ is via crowdfunding mogelijk gemaakt door bewoners en ondernemers uit de Oosterparkwijk en door de bijdrage van het wijkteam en het Annie Takfonds. Het bedrijf Spellènko, gevestigd in de Oosterparkwijk, heeft het spel vormgegeven. Spellènko is gespecialiseerd in het maken van spellen.

Lanceringsfeest:
Op zaterdagmiddag is de officiële lancering van het spel om 13.15 uur door wijkwethouder Roeland van der Schaaf. Iedereen is welkom van 13.00 uur tot 16.00 uur in de BOOMhut  (Paradijsvogelstraat 11F) voor de presentatie tijdens de open dag van de BOOM (Bewoners en Ondernemers Ontwikkelings Maatschappij van de Oosterparkwijk). Voor deze dag zijn er veel leuke activiteiten.

logo opwspel

Het spel in grote lijnen
Het bordspel kan gespeeld worden met maximaal 5 spelers. Het doel is om nieuwe ‘objecten’ te bouwen in de Oosterparkwijk en daarmee zoveel mogelijk overwinningspunten te halen. Objecten zijn bv een eetcafétje, een fietsenstalling, een ballonnenkraam, hangmatten in het park en een oplaadpunt voor elektrische fietsen of auto’s. Alles waar de wijk en de bewoners op wat voor manier dan ook baat bij hebben.

Om een object te bouwen, heb je geld en supportpunten nodig. Die verzamel je in het spel, vooral met behulp van kanskaarten en supportkaarten.

Er zijn drie korte, grappige ‘onderbrekingen’ in het spel, met drie minibonusspelletjes: een hardloopwedstrijd door het Oosterpark, een Bingo en een Wijkfeest. Ook daarmee kan de speler punten verzamelen.

Degene die op het eind de meeste overwinningspunten heeft gehaald, wint het spel.

Spaaractie
Het spel is geschikt voor iedereen die 8 jaar of ouder is en ligt vanaf 14 november bij de JUMBO aan het Linneausplein in de winkel. De prijs van het spel is € 19,95. Iedereen kan meedoen met de JUMBO Spaaractie. Bij elke € 10 aan boodschappen krijg je 1 stempel. Met een volle spaarkaart (5 stempels) kost het spel maar € 5,00.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden