Groningen krijgt zaterdag eerste Street Store voor daklozen

Foto: CC BY 2.0 / Creative Commons / flickr / FaceMePLS

Zaterdag 14 november wordt de eerste Nederlandse editie van The Street Store gehouden in de Stadstuin aan de Sluiskade.

The Street Store zet zich wereldwijd in om daklozen te voorzien van warme kleding en schoenen. The Street Store is een gratis pop-up store, waar iedereen kleding en schoenen kan inbrengen.

1500 daklozen
Groningen telt momenteel zo’n 1500 daklozen, waaronder tientallen jongeren. “Zij zijn dringend op zoek naar een warme jas of een paar schoenen en wij gaan ze die geven”, stellen de inititiefnemers van The Street Store Groningen.

Het idee achter The Street Store is zo’n twee jaar geleden ontstaan in Zuid-Afrika. Mensen willen elkaar wel helpen maar weten simpelweg niet hoe en geld geven lijkt niet altijd de juiste oplossing.

The Street Store is een ééndagsevenement, waarbij iedereen kan helpen door kleding en schoenen te doneren. Los van het feit dat  daklozen geholpen worden aan nieuwe kleding en schoenen wil de organisatie hen ook laten zien dat er mensen zijn die naar hen omkijken en iets voor hen willen betekenen.

The Street Store is zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Behalve schoenen en kleding, krijgen de Groninger daklozen ook een maaltijd en een gratis knipbeurt aangeboden.

Mensen die willen meehelpen kunnen op 14 november om 8 uur ’s ochtends op locatie, of eerder, kleding en schoenen doneren.

Voor meer informatie: TheStreetStoreGroningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden