Gronings bedrijf ontvangt provinciale subsidie voor doorontwikkeling woningen zonder verwarming

Foto: Impressie C+M+B Ontwikkeling

Het bedrijf C+M+B Ontwikkeling uit Groningen krijgt 40.000 euro subsidie van de provincie Groningen voor de doorontwikkeling van een bouwsysteem voor zogeheten ‘passieve huizen’. Deze woningen zijn zo goed geïsoleerd dat ze geen verwarmingssysteem meer nodig hebben.

Kliksysteem

Het bureau heeft een eenvoudig kliksysteem ontwikkeld om snel en luchtdicht te kunnen bouwen. Bovendien zijn de bouwonderdelen herbruikbaar.

Het bouwbedrijf gaat hun bouwsysteem in de praktijk testen bij drie kantoren. Bijzonder is dat bij de bouw geen schroeven, spijkers of lijm gebruikt worden. Daardoor is een gebouw eenvoudig groter en kleiner te maken.

“Ook in de bouw moeten we zuiniger omgaan met grondstoffen en meer hergebruiken. We willen daarom woningen en kantoren ontwikkelen die 100 procent circulair, aardbevingsbestendig én comfortabel zijn”, zegt Edwin Abee, directeur van C+M+B Ontwikkeling.

De investering levert op korte termijn vijf tot acht nieuwe banen op, en mogelijk in de toekomst nog eens vijftig banen, als de productie van de voorgebouwde bouwonderdelen in Groningen plaatsvindt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden