Nieuwbouw Polyganics op Campus Groningen officieel gestart

Vlnr: Jan Disbergen (Polyganics), Edward van der Meer (Campus Groningen), Saskia van Ham (gemeente Groningen) en Rudy Mareel (Polyganics).
Foto: Toon Grobet

De eerste paal voor de nieuwbouw van Polyganics is dinsdag de grond ingegaan op de Zernike Campus. De officiƫle starthandeling werd uitgevoerd door door Rudy Mareel (Polyganics), Jan Disbergen (Polyganics), Saskia van Ham (gemeente Groningen) en Edward van der Meer (Campus Groningen). Het bedrijf Polyganics is specialist in medische technologie.

In het nieuwe gebouw op de Zernike Campus zullen het hoofdkantoor, ultramoderne onderzoekslaboratoria en uitgebreide productie- en verpakkingsfaciliteiten worden gehuisvest. Met deze nieuwbouw is een investering van ruim 22 miljoen euro gemoeid.

Over Polyganics

Polyganics is in 1999 ontstaan als spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. Polyganics ontwikkelt en produceert unieke, innovatieve medische toepassingen, gebaseerd op zijn gepatenteerde polymeertechnologie. Alle producten zijn biocompatibel (geschikt voor gebruik in het menselijk lichaam) en bioresorbeerbaar (lossen op nadat zij hun functie hebben uitgeoefend), wat ze uitermate geschikt maakt voor gebruik na chirurgische ingrepen. Polyganics wil het herstel van patiƫnten na chirurgische ingrepen bevorderen.

De opening van het nieuwe pand is gepland in 2021.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen