Live Traffic Groningen in gebruik genomen

Groningen Bereikbaar heeft dinsdag 3 november 2015 Live Traffic Groningen in gebruik genomen.

Live Traffic is een systeem dat de doorstroming van het verkeer in en rond Groningen verbetert.

Met Live Traffic Groningen is Groningen Bereikbaar op het vlak van verkeersmanagement klaar voor de aankomende grote projecten aan wegen en spoor, zoals de ombouw van de Zuidelijke ringweg en het Hoofdstation.

Life Traffic Groningen
Life Traffic is een techniek om vertraging bij wegwerkzaamheden, incidenten, evenementen en drukte op de weg tot een minimum te beperken. Deze techniek langs de weg informeert het verkeer en bijvoorbeeld een andere route te nemen en te verdelen over het wegennet.

Verschillende instrumenten
Live Traffic Groningen bestaat uit verschillende instrumenten voor verkeersmanagement, die samen worden ingezet. Dit zijn dynamische informatiepanelen. Deze geven informatie over ongevallen, verkeersdrukte, alternatieve routes en de parkeer- en reismogelijkheden vanaf de P+R-terreinen.

Het nieuwe parkeerinformatiesysteem leidt automobilisten naar de dichtstbijzijnde parkeergarage met vrije parkeerplaatsen. Vanuit een VRI-centrale kunnen verkeerslichten op afstand worden bediend voor scenario’s, bijvoorbeeld extra verkeersstromen bij een thuiswedstrijd van FC Groningen. Er hangen camera’s langs de ringweg om ongevallen sneller te kunnen signaleren en afhandelen.

Tot slot is er instrumentarium geplaatst voor het inwinnen van gegevens, die als verkeersinformatie naar navigatiesystemen en serviceproviders als de ANWB en VID gaat.

Opening van Live Traffic Groningen
Opening van Live Traffic Groningen

Gedeputeerde Fleur Gräper van de Provincie Groningen en Erik van ’t Hoff, bestuurslid MKB Noord, stelden Live Traffic Groningen in werking tijdens een feestelijke bijeenkomst in MartiniPlaza. Dat  deden zij samen met de Verkeerscentrale in Wolfheze.

Live Traffic Groningen is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Groningen, Provincie Groningen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden