Actualiteitendebat gemeenteraad over interne problemen NCG

Foto: De Redactie

De interne problemen bij de Nationaal Coördinator Groningen is vandaag, woensdag 26 februari het onderwerp van een actualiteitendebat in de gemeenteraad van Groningen.

Dit debat is vanwege de verbouwing van het stadhuis in de Statenzaal van het Provinciehuis. Na het debat vindt ook in deze Statenzaal de gecombineerde raadscommissievergadering plaats over het zogeheten Consultatiedocument RES (Regionale Energiestrategie) over de klimaatdoelen. Deze vergaderingen worden anders dan anders niet live uitgezonden.

Spoeddebat

SP, GroenLinks, Partij voor de Dieren, CDA, Stadspartij, 100% Groningen en D66 hebben het ‘spoeddebat’ aangevraagd, omdat zij zich ernstige zorgen maken over berichtgeving over de NCG en de voortgang van de versterking.

Deze partijen hebben het debat aangevraagd naar aanleiding van de berichtgeving over “interne chaos” bij de NCG en onrust onder het personeel over het grote verloop. De fracties zijn bang dat de problemen bij de NCG nog meer vertraging op zullen leveren. “Dat is ongewenst omdat de versterkingsopgave nog zo enorm groot is en vele Groningers al jaren wachten.”

De zeven partijen beseffen dat de gemeente Groningen niet primair verantwoordelijk is voor het functioneren en aansturen van de NCG. “Maar de inwoners van de gemeente Groningen hebben wel degelijk te maken met de NCG. Op die manier heeft de gemeente Groningen natuurlijk wel degelijk te maken met de werkwijze en het functioneren van de NCG.”

Daarom willen zij dat het college van B&W in het debat antwoord geeft op een aantal vragen. Onder meer over de eventuele vertraging door de onrust.

Geluidsopnamen en verslagen van de vergaderingen worden later bij de agenda’s van deze vergaderingen op gemeenteraad.groningen.nl geplaatst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden