SKSG: lood aangetroffen in drinkwater SKSG Klavertje 3, geen overschrijding Europese norm

Foto: Google Maps

Uit onderzoek, dat Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) heeft laten uitvoeren, blijkt dat het drinkwater op de locatie SKSG Klavertje 3 een hogere loodwaarde bevat dan gebruikelijk is. De Europese norm wordt niet overschreden, meldt SKSG.

SKSG onderzoekt de oorzaak van de hoge loodwaarde in het drinkwater. De kinderen blijven uit voorzorgen water uit flessen en pakken water drinken, tot dat uit een controlemeting blijkt dat er geen sprake is van bijzonderheden. Dit geldt ook voor locatie SKSG Kastanjeplein waar nog wordt gewerkt aan de vervanging van een deel van de waterleiding naar de eerste verdieping.

De overige locaties van SKSG zijn onder de norm. Bij de drinkwatermetingen op de laatste nog te onderzoeken locaties is geen overschrijding in de hoeveelheid lood in het drinkwater gemeten ten opzichte van de Europese norm.

Atze Hoogma, waarnemend bestuurder SKSG: “We zijn blij om met een gerust hart op alle andere locaties weer volop gebruik van het kraanwater te kunnen maken. En binnenkort ook weer op Kastanjeplein en Klavertje 3. Kraanwater is namelijk een belangrijke pijler in ons gezonde voedingsbeleid.”

In gebouwen waar de kinderopvang samen met een school zit, die zelf nog onderzoek doet in haar ruimten, wordt het gebruik van water onderling afgestemd, zodat dit voor kinderen geen verwarring geeft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden