Start aanleg nieuwe op- en afritten Brailleweg

Foto: Archief de Redactie- ©Aanpak Ring Zuid

Vandaag, maandag 24 februari wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe op- en afritten van de A28 ter hoogte van de Brailleweg. In een periode van vijftien weken worden er grote hoeveelheden zand aangevoerd. Het bouwverkeer moet onder andere door de Vondellaan.

Extra verkeer

De vrachtwagens zorgen voor extra verkeer. Er worden maatregelen genomen voor de verkeersveiligheid, meldt Aanpak Ring Zuid. Bij de rotonde in de Vondellaan staan borden om fietsers te waarschuwen voor de ‘dode hoek’. Daarmee wordt bedoeld dat vrachtwagenchauffeurs in hun spiegels niet alles kunnen zien. Fietsers kunnen daarom het beste achter een afslaande vrachtwagen blijven.

Bij de scholen in de wijk komen posters te hangen die de scholieren voor de dode hoek waarschuwen. Bij de Brailleweg worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer tegen te houden als vrachtwagens de weg moeten oversteken.

Werkzaamheden

Het zand wordt aangevoerd op doordeweekse dagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Op die dagen rijdt er gemiddeld elke tien minuten een vrachtwagen met zand vanuit Hoogezand of Assen naar de Brailleweg.

Het bouwterrein bij de Brailleweg is de afgelopen weken ingericht en er zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Het aanbrengen van zand gebeurt laag voor laag tot een hoogte van 9 meter boven de grond in fases, in een periode van ongeveer 15 weken. Het is de eerste stap in de bouw van de op- en afritten.

De bulten zand zijn hoger dan uiteindelijk nodig is, omdat het zand eerst moet ‘inklinken’ zodat het steviger wordt. In deze periode dat het zand moet inklinken rijden er geen vrachtwagens.

Route

Het bouwverkeer rijdt onder andere over de Parkbrug, door de Vondellaan en de Van Ketwich Verschuurlaan, omdat de Brailleweg éénrichtingsverkeer is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden