Faculteitsraadpartij Progressief Rechten: Universiteitsgebouwen niet veilig

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Wutsje

Na een ontruimingsoefening van het Harmoniecomplex afgelopen dinsdag roept studentenpartij Progressief Rechten de faculteit op om de brandveiligheid van de rechtenfaculteit te verbeteren.

Tijdens de ontruiming werkte het brandalarm niet, raakten BHV’ers in paniek en werd het verzamelpunt niet bereikt. ‘Dit is niet de eerste keer in dit collegejaar dat de ontruiming van het Harmoniecomplex gebrekkig verloopt’aldus de studentenpartij.

Voorzitter Sanne van Rees: “Veiligheid van gebouwen waar duizenden studenten dagelijks studeren is van levensbelang, het is onacceptabel dat een brandoefening zo slecht verloopt.” Tijdens de brandoefening beklaagden de betrokken BHV’ers zich over het gebrek aan communicatie en kenden ze de vluchtroutes niet “We mogen nog blij zijn dat dit een oefening was, zo’n situatie mag zich absoluut niet voordoen tijdens een echte brand.”

De raadsleden van Progressief Rechten hebben aangekondigd tijdens de raadsvergadering het faculteitsbestuur om opheldering te vragen. “Studenten moeten veilig kunnen studeren, daar mogen geen concessies aan worden gedaan”, besluit Van Rees.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden