Joke Geelhoed gekozen tot het Nieuw Gronings Schrijftalent 2019

Joke Geelhoed - Nieuw Gronings Schrijftalent 2019.
Foto: © Susan Pathuis

Joke Geelhoed is gekozen tot het Nieuw Gronings Schrijftalent 2019.

Uit tientallen inzendingen hebben de leden van de Forumbibliotheken het kinderboek ‘Jagers en Verzamelaars’ van Joke Geelhoed als beste boek beoordeeld. Haar boek wordt definitief opgenomen in de collectie van het Forum en kan door iedereen in stad én provincie worden geleend en gelezen.

Een hartverwarmend verhaal

Het verhaal speelt zich af in Selwerd en gaat over een jongen die een oude man helpt te overleven. Achterop staat: “Wie woont er in dat geheimzinnige huis, dat helemaal met klimop begroeid is? Frits gaat op onderzoek uit. En al snel komt hij voor een grote uitdaging te staan…”

Veel mensen, en vooral natuurlijk kinderen, waren enthousiast over het boek:

‘Erg knap en creatief geschreven kinderboek! Met veel plezier uitgelezen!’ (Cijfer: 9)
‘Heel leuk om te lezen en leuk herkenbaar. Leuke omzwervingen door de stadswijk Selwerd.’ (Cijfer: 8)
‘Leuk boek. Heel anders dan je van de titel verwacht. Met plezier gelezen.’ (Cijfer: 10)

Nieuw Gronings Schrijftalent

Elk jaar doen aspirant-schrijvers mee aan Nieuw Gronings Schrijftalent van Forum Groningen. De boeken komen een jaar lang in de collectie van het Forum en worden geleend, gelezen en anoniem beoordeeld. Als het jaar om is, wordt de schrijver van het best beoordeelde boek uitgroepen tot Nieuw Gronings Schrijftalent van dat jaar. De winnaar van 2018 was Frank de Bont met zijn boek ‘Komt een dokter bij de koe’.

Mensen kunnen nog meedoen!

Heb jij een boek geschreven en wil je meedoen met Nieuw Gronings Schrijftalent 2020? Dat kan! Lees eerst de voorwaarden op de website van het Forum en lever je boek in: forum.nl/schrijftalent

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden