Valentijnsdag: Dag van de Liefde

Foto: Publiek Domein

Vandaag is het Valentijnsdag, de dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld een kaart, bloemen of cadeautjes. Of iemand laten weten dat je diegene leuk vindt.

Voor veel mensen is het een commerciële dag, “Vroeger stuurde je een kaartje naar je vriend of vriendin waar je verliefd op was” en een bos rozen is ineens twee keer zo duur.

Valentijnsdag

Valentijnsdag werd door Paus Gelasius in het jaar 496 uitgeroepen tot de dag van de Heilige Valentijn. In de Verenigde Staten begon men vanuit commercieel oogpunt met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. In Nederland begon Valentijnsdag sinds midden jaren 90 een commercieel succes te worden voor cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels en bloemenwinkels, die hier van profiteerden.

Een aantal tips voor een leuk valentijnsdag is onder andere een etentje, naar de bioscoop, sieraden of een persoonlijk cadeautje. Én weet je niets nieuws te verzinnen, denk dan aan het moment waarop de liefde ontstond en herbeleef deze date.

Valentijnsdag in Groningen

Op het Overwinningsplein in Groningen kan het Hartjesfestival bezocht worden. Ook haken restaurants in op deze dag door het bieden van een speciaal ‘Valentijnsdag’-menu.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden