Reserve-zaterdag bij Hereweg en De Frontier niet nodig

Foto: Archief De Redactie

De werkzaamheden bij de Hereweg en de Verlengde Meeuwerderweg, ter hoogte van De Frontier, van afgelopen zaterdag zijn voorspoedig verlopen. Daarom hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van de aangekondigde reservedag op zaterdag 15 februari, meldt Aanpak Ring Zuid.

De damwandplanken voor de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg zijn op de zaterdagen 1 en 8 februari ingetrild bij de Hereweg en de Verlengde Meeuwerderweg. De damwandplanken maken deel uit van de bouwkuip waarin wordt gebouwd.

De locaties van deze werkzaamheden lagen zo dicht tegen de ringweg aan, dat vanwege de veiligheid op de ringweg één rijstrook moest worden afgesloten.

Bij de Hereweg is het intrillen van de damwandplanken helemaal klaar. Bij de Verlengde Meeuwerderweg verliep het intrillen op de twee zaterdagen moeizaam vanwege een betonnen put diep in de grond. Deze betonconstructie blijft voorlopig zitten, omdat de put de bouw van de verdiepte ligging op dit moment niet in de weg zit.

Bij De Frontier moeten nu nog drie damwandplanken worden ingetrild voor een tussenwand van de bouwkuip. Daarvoor is het afzetten van de ringweg niet nodig. Het is nog niet bekend wanneer deze werkzaamheden worden afgerond.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden