CDA bezorgd over loden waterleidingen

Foto: Publiek Domein

De Groningse gemeenteraadsfractie van het CDA vraagt het college om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van loden waterleidingen in schoolgebouwen en crèches in de gemeente. De vragen komen nadat vorige week bekend werd dat veel gemeenten niets weten over lood in de waterleidingen en in Utrecht op zes basisscholen verhoogde concentraties lood zijn aangetroffen.

‘Het binnenkrijgen van lood is schadelijk voor de gezondheid. Vooral voor jonge kinderen. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk alle scholen en crèches te controleren en loden waterleidingen te vervangen’, aldus René Bolle.

Hoewel het gebruik van loden kraanleidingen sinds 1960 verboden is, blijkt echter uit onderzoek van de Gezondheidsraad dat er in Nederland nog 100.000 tot 200.000 woningen staan waar te veel lood uit de kraan komt.

Fractievoorzitter René Bolle wil daarom van het college weten om hoeveel gebouwen in de gemeente Groningen het gaat en wat het college gaat doen om het aantal gebouwen met loden leidingen terug te brengen.

De fractie stelt woensdag tijdens de gemeenteraad vragen over de loden waterleidingen in de gemeente Groningen.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden