Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op de tweede plaats Klassieke Universiteiten

Foto: CC BY-SA 3.0 / Wikipedia Commons/ Esdert

De Rijksuniversiteit Groningen staat op de tweede plaats in de categorie Brede Klassieke Universiteiten in de nieuwe Keuzegids Universiteiten.

Topopleiding
Zes bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen krijgen dit jaar het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Het predicaat Topopleiding wordt toegekend aan opleidingen die in de beoordeling een totaalscore van 76 punten of meer halen door de Keuzegids Universteiten 2016. Dit zijn Archeologie (82 punten), Sterrenkunde (80), Technische Wiskunde (78), Theologie (76), Wijsbegeerte (86) en Wiskunde (78).

Daarnaast zijn negen Groningse opleidingen beoordeeld als de beste in hun categorie. Dit zijn Archeologie, Bewegingswetenschappen, Econometrics and Operations Research, English Language and Culture, Farmacie, Informatica, Informatiekunde, Life Science and Technology (ex aequo) en Sterrenkunde.

Wageningen University is de beste universiteit van Nederland. Vijftien van de negentien opleidingen in Wageningen mogen zichzelf ‘topopleiding’ noemen. De universiteit scoort al tien jaar op rij het hoogst.

De Keuzegids Universiteiten wordt jaarlijks uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden