Afrit Ring Noord naar Winsum en Noorderhoogebrug afgesloten

Foto: Jan Buurma
De afrit vanaf de Noordelijke Ringweg (naast de Noordzeebrug) richting Winsum (N361) en Noorderhoogebrug/Witte Lam is afgesloten voor het verkeer vanaf maandag 2 november tot en met vrijdag 6 november.

De afsluiting is noodzakelijk in verband met deĀ  verdere reconstructie van deze afrit als onderdeel van de totale aanpak van de Noordzeebrug.

Omleidingsroute
Het verkeer dient om te rijden via de Oostelijke Ringweg en gebruik te maken van de afslag Beijum-Noord richting Groningerweg.

Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie ongewijzigd. De afrit was al afgesloten voor fietsers en voetgangers door de werkzaamheden aan de Noordzeebrug .

Nieuwe situatie
De afrit blijft nagenoeg op dezelfde plek liggen en het fietspad wordt ruim 3,5 meter breed.

Als de totale werkzaamheden aan de nieuwe Noordzeebrug eind van dit jaar klaar zijn, kunnen de fietsers en voetgangers alleen aan de “Hunze-zijde” de brug oversteken.
Het voetpad komt direct naast het fietspad te liggen, meldt Ring Groningen.
Er komt geen fiets/voetgangerspad aan de andere kant van de nieuwe Noordzeebrug. Er komen tussen het asfalt van de afrit en het nieuw aan te leggen fietspad beton goten en een berm van gras die het regenwater verzamelt en afvoert.
https://twitter.com/ringgroningen/status/660899276357287936

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden