Verkeershinder op Ring Zuid richting Hoogezand

Archief De Redactie
Foto: Jan Buurma

Het verkeer ondervindt zaterdag 1 en zaterdag 8 februari hinder op de zuidelijke ringweg in de richting van Hoogezand. Vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg is één rijstrook dicht.

De oprit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg zijn ook afgesloten. Op de Hereweg zelf is de rijbaan vanuit de richting centrum naar Groningen-Zuid afgesloten. Daarnaast is de linker afslag vanaf het Emmaviaduct op het Julianaplein richting Hoogezand niet beschikbaar. Verkeer moet rekening houden met vertraging.

Op beide zaterdagen worden damwandplanken ingetrild ter hoogte van het viaduct over de Hereweg. Dit is nodig voor de verdiepte ligging van de nieuwe Ring Zuid.

Indien de werkzaamheden uitlopen, dan wordt ook zaterdag 15 februari gewerkt, meldt Aanpak Ring Zuid.

Kempkensberg en H.l. Wichersstraat

In februari worden bij de Kempkensberg, aan de kant van de Hereweg en bij het spoor ter hoogte van de H.L. Wichersstraat damwanden ingetrild.

Bij de Kempkensberg worden damwanden ingetrild vanaf maandag 3 februari tot en met vrijdag 21 februari. Bij de H.L. Wichersstraat gebeurt dit van vrijdag 31 januari tot en met woensdag 5 februari. De werktijden zijn van 7.00 tot 19.00 uur.

Overlast voor omwonenden

De werkzaamheden kunnen tot veel overlast leiden in de directe omgeving. Dat geldt vooral bij de Hereweg en de H.L. Wichersstraat. Ook de al geplaatste damwandplanken worden verankerd met ankers. Deze werkzaamheden kunnen naast de trillingen ook voor overlast zorgen.

Kijk voor meer informatie op aanpakringzuid.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden