Sterrenrestaurant De Loohoeve voorlopig nog geopend in Schoonloo

Foto: V.l.n.r. Jeroen en Marleen Brouwer

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo blijft voorlopig nog volledig geopend. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten. Dat laten de eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer weten.

Jeroen en Marleen Brouwer maakten in juli 2019 bekend dat zij De Loohoeve willen verkopen en een nieuw restaurant willen openen in de Theresiakapel in Hoogkerk. De omvang van het bedrijf met een restaurant, 14 hotelkamers en een perceel van ruim 7000 vierkante meter begon te klemmen en zou ten koste kunnen gaan van verdere groei van het restaurant en van het gezinsleven. Het paar ruilt de provincie Drenthe in voor de provincie Groningen.

“Op dit moment verzetten zowel de gemeente Groningen als de pandeigenaren van de Theresiakapel veel werk om de horeca-exploitatie in de uit 1927 stammende kapel voor ons mogelijk te maken. De kapel is een gemeentelijk monument en de gewenste verbouwing moet met respect voor het monument uitgewerkt worden en dat kost tijd”, zegt eigenaar Jeroen Brouwer. ‘Wanneer we in Hoogkerk kunnen openen is daarom nog niet te overzien’.

In de Theresiakapel willen de horecaondernemers ‘een onderscheidend en onorthodox restaurant op hoog niveau neerzetten’. De naam van het restaurant maken we later dit jaar bekend.

Overigens is De Loohoeve nog niet verkocht. ‘Ondanks veel interesse in het multifunctionele pand heeft de juiste koper zich nog niet aangediend”, aldus Jeroen Brouwer.

Marleen Brouwer: “We zijn blij dat de toonaangevende restaurantgidsen ons ook voor 2020 het vertrouwen hebben gegeven. We hebben onze Michelinster behouden, evenals onze 16 punten in de Gault&Millau-gids en de 83e plaats in Lekker”. “Tot de sluiting van de Loohoeve blijven we onze gasten met hetzelfde enthousiasme en op het hetzelfde niveau verwennen in het restaurant en het hotel”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden