Oostelijke ringweg dit weekend afgesloten

Foto: De Redactie

De Oostelijke Ringweg tussen de Rijksstraatweg (N360) en Lewenborg is afgesloten van vrijdagavond 30 oktober 19.00 uur tot maandagochtend 2 november 6.00 uur.

Inrijden nieuw fietsecoduct
Dit komt door het inrijden van het nieuwe fietsecoduct Stadsweg nabij Lewenborg. Het inrijden van het nieuwe viaduct gaat met enig spektakel gepaard. Verschillend groot materieel is aanwezig om het wegdek van het nieuwe viaduct op haar plek in te rijden.

Vrijdagavond wordt het wegdek al vanaf Kardinge, waar het naast de weg ligt, klaar gezet op de Ringweg en vervoerd richting Lewenborg. De tijdelijke fietsbrug wordt dan ook verwijderd.

Doorgaand verkeer moet omrijden via de Westelijke en Noordelijke Ringweg. Bestemmingsverkeer blijft mogelijk.

Omleidingsroute
Het bestemmingsverkeer wordt omgeleid via een omleidingsroute langs de Kluiverboom/Bakboordswal. Het bedrijventerrein Ulgersmaborg-Noord en Kardinge blijven via deze route ook bereikbaar.

Omwonenden kunnen op zaterdag 31 oktober tussen 12.00 en 15.00 uur het inrijden van het nieuwe viaduct van dichtbij mee te maken. Zij kunnen de ‘manoeuvres’ waarnemen op de (afgesloten) Ringweg aan de noordzijde (schoolzijde Lewenborg). Verkeersregelaars geven aan hoe men precies moet lopen.

Afrondende werkzaamheden
Fietsers en voetgangers kunnen niet direct gebruik maken van het nieuwe fietsecoduct vanwege afrondende werkzaamhedengebruik. De verwachting is dat dit vanaf uiterlijk 20 november wel mogelijk is. In de tussentijd moeten fietsers en voetgangers – afhankelijk van hun bestemming gebruik maken van de route via de Rijkstraatweg (N360).

Voor meer informatie: ringgroningen.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden