Spijbelen voor het onderwijs: leraren krijgen op dag van het onderwijs hulp van Jonge Democraten

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Onderwijsgek

Tientallen leden van de jongerenafdeling van D66, de Jonge Democraten, leggen in heel Nederland op 24 januari, de dag van het onderwijs, hun studie neer om een dag mee te helpen op basisscholen. Ook voorzitter Puck Rouffaer en anderen van de Groningse afdeling doen mee.

Hiermee willen ze leraren die onder druk staan een steuntje in de rug geven en hen de waardering laten zien die ze verdienen.

Jonge Democraten uit 7 verschillende steden doen mee met de actie, waaronder uit Utrecht, Amsterdam en Enschede. Zij zullen leraren ondersteunen met alles van het het uitvoeren van administratieve taken en het klaarzetten van lesmateriaal tot het halen van koffie.

Rouffaer: “we hebben natuurlijk allemaal ooit eens op de basisschool gezeten. Voor alle waardevolle dingen die onze docenten ons hebben bijgebracht verdienen ze het nu om even in het zonnetje gezet te worden”.

Met de actie willen de Jonge Democraten een duidelijk signaal afgeven. Rouffaer: “Leraren staan onder druk. Door de hoge werkdruk en het tekort aan leraren wordt hun werk bijna onmogelijk gemaakt. Dat is niet enkel een probleem van scholen, maar van ons allemaal.”

Rouffaer wil meer waardering voor Nederlandse leraren. “Onderwijs is bepalend voor de kansen in je leven en persoonlijke vorming. En leraren zijn het fundament van ons onderwijs.”

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden