CDA en SP uiten zorgen toegankelijkheid Forum Groningen

Foto: De Redactie

De gemeenteraadsfracties van het CDA en de SP uiten hun zorgen over de toegankelijkheid van het Forum. In december bleek dat de liften niet toegankelijk zijn voor mensen met een scootmobiel. Daarnaast ontvingen de fracties signalen van rolstoelgebruikers die meerdere problemen omtrent toegankelijkheid constateerden.

Daarom vragen de partijen aan het gemeentebestuur welke stappen ondernomen gaan worden om deze problemen op te lossen.

CDA-raadslid Herman Pieter Ubbens vindt het onbegrijpelijk dat er in het forum niet voldoende rekening is gehouden met scootmobiel- en rolstoelgebruikers. ‘De gemeente heeft een voorbeeldfunctie als het gaat om toegankelijkheid. Juist in het Forum, een gebouw met een openbare functie, zou rekening gehouden moeten worden met deze doelgroep’.

Ook SP-raadslid Lucy Wobma is verbaasd over deze problemen. ‘Graag horen wij van de gemeente of deze keuzes bewust zijn gemaakt, of dat er domweg niet aan gedacht is’, aldus Wobma.

De fracties hebben schriftelijke vragen gesteld over de toegankelijkheid van het Forum en hebben het gemeentebestuur tevens gevraagd hoe er in het tijdelijke en nieuwe stadhuis rekening gehouden wordt met mensen met een visuele en lichamelijke beperking.

 

(Bron: ingezonden bericht)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden