RUG: Maatregelen tegen drie medewerkers voor fraude

Foto: Jan Buurma

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft arbeidsrechtelijke maatregelen genomen tegen drie medewerkers van de Faculteit der Letteren voor het verduisteren van ongeveer 1,2 miljoen euro.

Eén medewerker is ontslagen, anderen hebben ‘ernstige waarschuwingen’ gekregen. De universiteit heeft aangifte gedaan van (subsidie)fraude en valsheid in geschrifte. Ook heeft de universiteit beslag gelegd op het banktegoed van de stichting en is er een civiele procedure gestart tegen de stichting en een van de medewerkers. Dat heeft de RUG maandagavond bekend gemaakt.

Twijfels

Vorig jaar maart schorste de universiteit het drietal al, nadat er grote twijfels waren gerezen rond de financiering van de stichting Network on Humanitarian Action, die geen banden heeft met de RUG maar wel stond ingeschreven op het adres van de letterenfaculteit.

De stichting was, zonder medeweten van de universiteit, opgericht om wetenschappelijke activiteiten te ontwikkelen voor een Europees universitair programma voor studenten die hulp willen bieden in crisisgebieden. Geld dat bestemd was voor de universiteit kwam terecht bij de stichting.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden