Zuidelijke ringweg dit weekend opnieuw dicht

Foto: Archief De Redactie

De zuidelijke ringweg gaat dit weekend opnieuw dicht voor reparatie aan een voeg in de noordelijke baan. De weg is afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan de afrit Hereweg, richting Drachten en Assen.

De afgelopen weken gaf de ‘langsvoeg’ ter hoogte van de viaducten bij de Hereweg, de Esperantokruising en het Oude Winschoterdiep regelmatig problemen. In het weekend worden de stalen platen die onder het asfalt liggen vervangen door mortel balken. De komende tijd moet blijken of hiermee de problemen met de voeg zijn verholpen, meldt Aanpak Ring Zuid.

Een voeg is een constructie van ongeveer een meter breed die twee weggedeeltes aan elkaar verbindt. De ‘langsvoeg’ die de problemen aan de weg veroorzaakt, bevindt zich in de lengte van de rijbanen tussen de ‘oude’ rijbanen en de ‘nieuwe’ weggedeeltes van de tijdelijke weg.

Nachtelijke werkzaamheden

Naast de hinder voor het verkeer door de afsluiting van de zuidelijke ringweg, kunnen de werkzaamheden ook geluidsoverlast veroorzaken voor omwonenden.

De werkzaamheden zijn van vrijdag 10 januari 22.00 uur tot maandag 13 januari 5.00 uur. De werkzaamheden zijn zowel overdag als ’s nachts.

De werkzaamheden zijn deels in de nacht vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden