Jeugdfonds Sport Groningen en Jeugdfonds Cultuur Groningen gefuseerd

Foto: Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen

Het Jeugdfonds Sport Groningen en het Jeugdfonds Cultuur Groningen zijn per 1 januari 2020 gefuseerd. Na jaren van intensieve samenwerking gaan ze samen verder als het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen.

Beide jeugdfondsen zetten zich al heel lang in om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren die opgroeien in armoede, toch kunnen sporten of culturele lessen kunnen volgen. Aan deze missie en de werkwijze verandert niets.

Bestuurslid Peter van Linschoten : “Voor ons is deze fusie een logische stap. Het is onze overtuiging dat het voor kinderen en jongeren die opgroeien in armere gezinnen niet uitmaakt of zij zich kunnen uitleven tijdens voetbal, judo, gitaar spelen of streetdance. Het belangrijkste is dat ze mee kunnen doen met sociale activiteiten, de kans krijgen zich te ontwikkelen en hun leefwereld te vergroten”.

Beide fondsen hebben vorig jaar samen meer dan 3500 kinderen en jongeren mee laten doen aan sport- en cultuuractiviteiten.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Groningen betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport en culturele activiteiten. De contributie of lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat.

Aanvragen worden gedaan door onder andere een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener. Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen.

Voor meer informatie: www.jeugdfondssportencultuur.nl/groningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden