Brandweer kijkt terug op mistige, drukke jaarwisseling

Foto: De Redactie

De brandweer kijkt terug op een mistige maar drukke jaarwisseling. In totaal moest de brandweer 109 keer ingezet worden tussen 18.00 uur op oudjaarsdag en 7.00 uur Nieuwjaarsdag.

Het aantal meldingen is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen, toen lag het aantal op 101 inzetten.

Grotere incidenten

Dit jaar waren er vooral wat meer grote branden, meldt de brandweer. In Muntendam was een brand in een boerderij, in Veendam stond een winkelpand in brand en in Wehe-den Hoorn was brand in een leegstaand hotel. Bij de laatste twee hebben we tot in de ochtend staan blussen. Bij de branden vielen geen gewonden.

De overige incidenten waren vooral kleine brandjes op straat.

Vanwege de mist besloten 22 ploegen om de jaarwisseling op de kazerne door te brengen, waardoor de vrijwilligers niet meer vanuit huis door de mist naar de kazerne te komen.

Surveilleren

In de stad Groningen was het multi-surveillanceteam actief, om te controleren of bijvoorbeeld brandstapels een gevaar voor de omgeving opleverden. Het team ontving 57 meldingen, waarbij de brandweer 8 keer werd ingezet.

Hoewel op drie plekken vuurwerk naar hulpverleners werd gegooid,werd de sfeer tijdens de jaarwisseling in het algemeen als gemoedelijk ervaren, meldt de brandweer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden