Jans Cats Prijs 2020 voor de Maripaan Groep

Foto: Groningen City Club

De Maripaan Groep en haar directeuren Paul Papo en Anrico Maat hebben zaterdag de Jans Cats Prijs 2020 uitgereikt gekregen in het nieuwe hoofdkantoor van de Maripaan Groep aan de Griffeweg in Groningen, onder stadjers bekend als de Graansilo.

De prijs werd uitgereikt door Koen Schuiling, burgemeester van Groningen, samen met de voorzitter van de Groningen City Club, Eric Bos. De Jans Cats Prijs bestaat uit een bronzen plastiek en is ontworpen door de Groningse kunstenaar Albert Geertjes.

De Maripaan Groep is exploitant van 15 Jumbo vestigingen. Met name in de binnenstad van Groningen is de Maripaan Groep actief en vernieuwend in supermarktconcepten zoals de Foodmarkt. Daarnaast zijn zij ook eigenaar van het Feithhuis aan het Martinikerkhof. Deze wordt geheel hersteld in de oude glorie. De visie van het bedrijf en de beide ondernemers is: ‘SAMEN! Hard werken, veel plezier maken en successen vieren. En natuurlijk het overtreffen van verwachtingen’.

Jan Cats Prijs

De Jans Cats Prijs heeft als doel het onderscheiden van personen, instellingen of bedrijven die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de binnenstad van Groningen. De prijs is ingesteld in 2007 op initiatief van de Groningen City Club en is genoemd naar wijlen Jans Cats, senior beleidsambtenaar van de gemeente Groningen en steun en toeverlaat voor vele ondernemers in de binnenstad van Groningen. Jans Cats overleed ruim 13 jaar geleden.

De Jans Cats Prijs werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt.

Het stichtingsbestuur heeft een unanieme voordracht gedaan en de winnaar is de Maripaan Groep.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden