WinterWelVaart trekt de provincie in

WinterWelVaart 2014
Foto: Niels Knelis Meijer

Winterwelvaart vindt dit jaar voor de negende keer plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Bijzonder dit jaar is dat WinterWelvaart de provincie ingaat en voor het eerst een verbinding maakt tussen verschillende locaties in de provincie Groningen. Hierdoor kan het evenement het verhaal van de Groninger Scheepvaart nog beter vertellen en kunnen bezoekers genieten van prachtige locaties in zowel de stad als de provincie.

Het evenement in Groningen vindt plaats van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december langs de kades van de Hoge, Lage en Kleine der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Sappemeer, Appingedam en Zoutkamp
Historische schepen meren dit jaar ook aan in Appingedam op 12 december, in Zoutkamp op 12 en 13 december en Sappemeer op 19 december, met net als in Groningen aan boord een uitgebreid muziek-, theater- en kunstprogramma en een gezellige markt op de kade. Het evenement is op alle locaties gratis toegankelijk.

In 2014 vond de eerste editie van ‘Lutje WinterWelVaart’, het kleine zusje van WinterWelVaart Groningen, plaats in Appingedam.

De verschillende facetten van de Groninger scheepvaart komen beter aan bod in samenwerking met regionale partners: de handel in Appingedam, de visserij in Zoutkamp en de scheepsbouw in Sappemeer. Allemaal thema’s die samenkomen in Groningen, als regionaal centrum van handel en scheepvaart.

Over WinterWelVaart
WinterWelVaart is een meerdaags evenement voor een breed publiek dat op een laagdrempelige manier de maritieme geschiedenis van de stad en provincie Groningen levend wil houden en dit jaar voor het eerst op meerdere locaties in de provincie te vinden is . Op al die locaties liggen tijdens het evenement prachtige (historische) charterschepen aan de kades, waar de bezoeker in het ruim kan genieten van muziek, theater en andere bijzondere activiteiten.

En uiteraard kan iedereen kennismaken met de schippers die hun schepen gratis toegankelijk maken voor het publiek en graag vertellen over hun werk en de schepen.

Naast het veelzijdige programma aan boord van de schepen is er ook op het vaste land van alles te beleven. Op de kades is er een sfeervolle kerstmarkt met vele verschillende kraampjes, diverse activiteiten en allerlei heerlijke hapjes en drankjes.

In Groningen is ook het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis geopend voor bezoekers.

Data WinterWelVaart
12 december – Appingedam
12 en 13 december – Zoutkamp
19 december – Sappemeer
18 t/m 20 december – Groningen

Het programma wordt de komende maanden op www.winterwelvaart.nl bekendgemaakt.

WinterWelVaart wordt mede mogelijk gemaakt door gemeenten Groningen, Appingedam, Hoogezand-Sappemeer en de Marne, de Provincie Groningen, het Ankerfonds, Stichting De Verhalen vanGroningen, SNS-Fonds Eemsmond, SPAA en de Groninger City Club.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden