Duizend forenzen proberen een week een e-bike

Wilko Huyink (Groningen Bereikbaar), Adriana Grimme (Hanzehogeschool) en Philip Broeksma (Gemeente Groningen).
Wilko Huyink (Groningen Bereikbaar), Adriana Grimme (Hanzehogeschool) en Philip Broeksma (Gemeente Groningen).
Foto: Siese Veenstra

In november mocht Groningen Bereikbaar de duizendste deelnemer van de e-bike of speed pedelec probeeractie verwelkomen.

De actie, waarbij in totaal duizend automobilisten die voor hun werk van, naar en via Groningen reizen, een week lang gratis een e-bike of speed pedelec probeerden startte in juli 2018.

De actie is bedoeld om forenzen het gemak van de elektrische fiets ten opzichte van de auto te laten ervaren.

Adriana Grimme is de duizendste forens die een week lang is gaan fietsen. Ze is werkzaam bij de Hanzehogeschool, een van de deelnemende werkgevers. Philip Broeksma, wethouder Verkeer en Vervoer in Groningen en tevens voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar, zette Grimme in het zonnetje met boeket bloemen en een goodiebag.

Gratis e-bike voor een week

Het reserveren van de e-bike of speed pedelec voor een week is gratis en kan heel eenvoudig worden gedaan op groningenbereikbaar.nl/e-bike. Iedereen die voor het werk van, naar of via Groningen reist en altijd de auto gebruikt, kan meedoen aan de probeeractie. De fietsen zijn af te halen op verschillende locaties in de stad, en in sommige gevallen bij de werkgever zelf.

Alternatief voor de auto

In de spits is het vaak druk op de weg. Bovendien kunnen de werkzaamheden aan weg en spoor zorgen voor verkeershinder. Met een e-bike is een afstand tot zo’n 15 kilometer goed te overbruggen. Met een speed pedelec gaat dit nóg sneller en zijn grotere afstanden prima te doen. Bovendien mijden fietsers files en komen ze opgeladen aan op hun bestemming.

Een aantal Groningse bedrijven doet mee aan de actie. Ze stellen e-bikes en soms speed pedelecs beschikbaar aan hun medewerkers om een week uit te proberen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen