100.000ste bezoeker voor H.N. Werkman tentoonstelling “Leven & Werk” in Groninger Museum

Sifra Thuss (links) ontvangt bloemen en de catalogus van Karina Smrkovsky, hoofd communicatie van het Groninger Museum
Foto: Foto: Yasmin Latupella

Het Groninger Museum ontving donderdag de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945) “Leven & Werk”  verwelkomen.

De 21-jarige Sifra Thuss uit Groningen ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling uit handen van Karina Smrkovsky, hoofd communicatie van het museum.

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 1 november. Er zijn behalve druksels en schilderijen ook experimenteel drukwerk en bijzondere publicaties uit de oorlogsjaren te zien. Ook is de handpers te zien waarop Werkman zijn druksels maakte.

Catalogus genomineerd voor Beste Groninger Boek
De catalogus H.N. Werkman (1882-1945). Leven & Werk is door Stichting Literaire Activiteiten Groningen genomineerd voor Beste Groninger Boek in de categorie non-fictie.

Op zaterdag 7 november wordt het winnende boek bekendgemaakt tijdens het literaire festival Het Grote Gebeuren in Groningen. Inmiddels zijn ruim 8500 exemplaren van het boek verkocht.

Over de tentoonstelling
De Groninger drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman werd vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog door de bezetter gefusilleerd. In 2015 herdenkt het Groninger Museum zijn zeventigste sterfdag met de overzichtstentoonstelling H.N. Werkman (1882- 1945) “Leven & Werk”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen