Statenlid Johan ten Hoove (50PLUS) wint Klare Taal Bokaal 2019

Foto: Provincie Groningen

Statenlid Johan ten Hoove van 50PLUS is dit jaar de winnaar van de Klare Taal Bokaal 2019. Ten Hoove sprak volgens de jury de meest begrijpelijke taal tijdens de behandeling van de begroting op 13 november.

De jury bestaat uit jongeren van de Jongeren Adviesraad van de provincie Groningen.

Simpel en met humor

De leden van Provinciale Staten werden tijdens de vergadering vanaf de publieke tribune beoordeeld door de jongeren. De jury lette er vooral op dat de volksvertegenwoordigers een samenhangend verhaal hielden in begrijpelijke taal. Johan ten Hoove gebruikte volgens de jongeren weinig moeilijke woorden en sprak met veel gevoel voor humor. Daarbij liet hij zien dat hij goed geïnformeerd was. Naast Johan ten Hoove kwamen Robert de Wit van het CDA en Bram Schmaal van Groninger Belang in de top drie terecht.

Idee van jongeren

De uitreiking van de Klare Taal Bokaal in Provinciale Staten is een initiatief van jongeren en kwam voort uit het provinciaal jeugddebat, dat jaarlijks plaatsvindt. Daar kwam naar voren dat politieke debatten voor jongeren vaak moeilijk te volgen zijn door het ingewikkelde taalgebruik van politici.

Eerder wonnen Gert Engelkens van de PvdA, Stieneke van der Graaf van de ChristenUnie en Tim Zwertbroek van D66 de prijs.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden