Gafilevrij: 30.000 keer spitsmijding op zuidelijke ringweg in jaar

Foto: Jan Buurma

Vorige week werde 30.000ste spitsmijding gemaakt door een deelnemer van Gafilevrij, het beloningsprogramma van Groningen Bereikbaar.

De deelnemer die de 30.000e spitsmijding maakte, is in het zonnetje gezet met een fonQ.nl giftcard. Deze deelnemer doet om verschillende redenen mee aan Gafilevrij: “De werkzaamheden in de stad waren voor mij aanleiding om mee te doen met Gafilevrij. Ik fiets nu van en naar het werk en dat bevalt eigenlijk heel goed. Het is goed voor de conditie en erg ontspannend. Daarbij is het natuurlijk goed voor het milieu en een besparing op de brandstofkosten. Ik kan het iedereen aanraden!”

Het beloningsprogramma ‘Gafilevrij’ ging in september 2018 van start en daagt automobilisten, die regelmatig op de zuidelijke ringweg in Groningen rijden, uit om vaker de auto te laten staan en te kiezen voor een reisalternatief. Deelnemers kiezen ervoor om met de fiets, het OV of via een P+R te reizen. Ook thuiswerken is een veel gekozen alternatief.

Iedere keer dat Gafilevrij-deelnemers de auto tijdens de spits laten staan, sparen ze voor credits. Hoe vaker de avondspits wordt gemeden, hoe meer credits zij verdienen. De gespaarde credits kunnen worden verzilverd voor cadeaus tot een bedrag van maximaal 275 euro.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden