Alfa-college opent echte winkel gerund door Entree-studenten

Klassestore, een unieke winkel gerund door studenten van het Alfa College opent de deuren aan het Damsterdiep in Groningen op vrijdag 30 oktober.

Deze unieke winkel wordt gerund door door studenten van de Entree-opleidingen Detailhandel en Logistiek van het Alfa-college. Dit is een bijzonder initiatief van het Alfa College samen met het online veilingbedrijf ProVeiling.

De studenten zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van de handel: van het in ontvangst nemen van de goederen tot en met de verkoop aan klanten. Tijdens hun werkzaamheden leren zij onder andere probleemoplossend en creatief denken en doen ze ondernemersvaardigheden op.

Deze niveau 1 studenten van het Alfa-college krijgen een jaar lang praktijkervaring én theorielessen in de winkel, waar een zeer divers en wisselend assortiment wordt aangeboden. Het assortiment wordt geleverd door het online veilingbedrijf ProVeiling. Het assortiment van KlasseStore bestaat uit restpartijen en goederen uit faillissementen, variërend van meubels en lampen tot auto-onderdelen en sportartikelen.

Docenten van het Alfa-college verzorgen de theorielessen en bedrijfsleider Richard Moes, zelf zeer ervaren in de detailhandel, begeleidt de studenten op de werkvloer.

Richard Moes is enorm enthousiast over dit idee van het Alfa-college: “Het gaat om niveau 1 studenten, die vooral praktijkgericht zijn. Het probleem is vaak dat ze in de praktijkstages alleen heel eenvoudige werkzaamheden mogen doen. Wat deze winkel uniek maakt, is dat studenten hier de kans krijgen échte commerciële praktijkervaring op te doen in het vak waarvoor ze opgeleid worden. Daarmee hebben ze veel meer kansen op de arbeidsmarkt.” En dat is precies het doel van het Alfa-college.

KlasseStore bevindt zich aan het Damsterdiep 299 en wordt op 30 oktober om 16.00 uur geopend door wethouder Roeland van der Schaaf.

De winkel is vanaf zaterdag 31 oktober van dinsdag tot en met vrijdag geopend zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden