Stem voor de Provinciale Vrijwilligersprijs

Foto: De Redactie

Er kan weer gestemd worden voor de Provinciale Vrijwilligersprijs in de categorieën Jeugd, Zorg, Leefbaarheid en Sport.

De genomineerden zijn:

Categorie jeugd

  • Stichting Jong Goud Slochteren, een groep jonge vrijwilligers die sinds 2012 activiteiten organiseren voor en door jongeren en zich inzet voor goede doelen.
  • Zeekadetkorps Delfzijl is een jeugdvereniging met als doel de jeugd op een leuke en leerzame manier de weg naar de zee te wijzen.

Categorie zorg

  • Stichting Op-StapBus in Zuidoost Groningen; zestig vrijwilligers organiseren uitstapjes voor ouderen om sociaal isolement te voorkomen. Op dit moment rijden vijf bussen, vijf dagen per week, waarvan 4.500 ouderen hiervan gebruik maken.Ook vervoeren ze per jaar 400 ouderen naar de dokter, apotheek of winkels.
  • Stichting Eerste Hulp uit Heiligerlee, opgericht in 2011 is een hulpplatform waar je een hulpoproep kan doen voor kleding, schoeisel, meubelen of witgoed. Bij de stichting werken 22 vrijwilligers.

Categorie leefbaarheid

  • Stichting De Oude Bieb Lewenborg uit Groningen is sinds 2014 een initiatief van 50 wijkbewoners. Zij helpen mensen met diverse problematiek, zoals schulden, isolement, armoede, gezondheidsklachten, of huisvesting. Daarnaast organiseren ze gratis activiteiten zoals schilderen, haken, klaverjassen en bingo.
  • Wijkcentrum de Badde uit Hoogezand is een jong wijkcentrum (gestart in 2014) in de wijk Gorecht-West in Hoogezand en is gevestigd in een oud schoolgebouw. Er werken vijftig vrijwilligers, die afgelopen september met een groot buurtfeest het vijfjarig bestaan van de Badde gevierd hebben. Hun motto: ‘met weinig geld kun je veel doen.’ Er zijn wekelijkse activiteiten, zoals kickboksen, een speelgoedbank, een jeugdsoos en Arabische les voor de jeugd. Voor volwassenen is er een koffieochtend voor Turkse vrouwen, naailes, theorieles verkeersexamen en nog veel meer. Iedereen kan gebruikmaken van de eetkamer (gezond en goedkoop eten), de buurttuin en uitleen-tuingereedschap.

Categorie sport

  • Kazemi Taekwondo Academie uit Groningen is een sportvereniging (sinds 2012) voor kinderen en volwassenen in een buurt met veel bewoners die onder de armoedegrens leven. Vanwege het succes trekken zij ook kinderen uit andere buurten aan. De sportvereniging heeft een unieke brug gevonden tussen sport en school. Naast het sporten bieden zij namelijk ook huiswerkbegeleiding. Er zijn 12 vrijwilligers werkzaam. Hun motto: ‘educatie is het krachtigste wapen dat we kunnen gebruiken om de wereld te veranderen (Nelson Mandela).
  • Stichting Dansplezier zet zich sinds 2015 in om dansen te behouden voor de regio door een groot dansaanbod aan te bieden voor jong en oud en ook voor mensen met een beperking. De eerste drie maanden zijn voor alle kinderen gratis om onbeperkt en vrijblijvend kennis te maken met de vele dansvormen. Daarnaast organiseren ze ook schoolprojecten waarbij de jeugd ook met elkaar leert dansen.

Stemmen op de genomineerden kan tot en met 31 oktober via www.provinciegroningen.nl/vrijwilligersprijs.

De winnaars krijgen een cheque van 3.000 euro. Gedeputeerde Tjeerd van Dekken reikt de prijzen uit op maandag 9 december tijdens een feestelijke bijeenkomst in het provinciehuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen