Jeugd Hockeyclub Groningen succesvol

Foto: GHHC Groningen

De jeugd van hockeyclub Groningen heeft in alle leeftijdscategorie├źn bij zowel de jongens als de meisjes vanaf 12 jaar het hoogste niveau gehaald.

Dit betekent dat de eerste jeugdelftallen het zo goed hebben gedaan dat ze landelijk gaan. Een bijzondere prestatie, meldt hockeyclub Groningen, geen enkele hockeyclub in heel Noord-Nederland presteert dit.

A- en B-categorie
Voor de spelers en speelsters uit de A- en B-categorie,14-15 jaar en 16-17 jaar, betekent het hoogste niveau dat ze ‘landelijk gaan’. De competitie betreft heel Nederland en de allerbesten van Nederland maken uit wie zich uiteindelijk Nederlands kampioen mag noemen.

C-categorie
In de C-categorie betekent het winnen van de voorcompetitie dat ze na de herfstvakantie mogen meedoen met de IDC, de “Inter District Competitie”.

De IDC is voor de 12- en 13-jarigen het hoogst haalbare: een competitie, die wordt gespeeld over de grenzen van het eigen district.

Het is niet vanzelfsprekend dat deze hoogste competities elk jaar worden bereikt. Maar de in Nederland zeer hoog aangeschreven jeugdopleiding van Groningen betaalt zich uit en het harde werken wordt beloond.

Jeugdspelers van Groningen komen regelmatig terecht bij Hoofdklasseclubs en zelfs bij het Nederlands elftal.

Ook de vlaggenschepen van Groningen presteren tot nu toe prima. De vlaggenschepen zijn rijk gevuld met talenten uit de eigen jeugdopleiding. Dames 1 deelt in de Overgangsklasse (de op een na hoogste competitie) de eerste plaats met Rotterdam.
Heren 1 verloor helaas de eerste wedstrijd, maar de heren herpakten zich snel. Een 2e plek achter Zwolle in de eerste klasse is het resultaat.

De wedstrijden van Groningen worden op zaterdag (jeugd) en zondag (senioren) gespeeld op hun accommodatie het ‘Harener Holt’, Kerklaan 35 in Haren en bezoekers zijn van harte welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen