Wieke Paulusma (D66) geeft gastles over vrouwenkiesrecht

Wieke Paulusma.
Foto: Fractie D66 Groningen Stad

Wieke Paulusma, raadslid van D66 Groningen, geeft op vrijdag 27 september een gastles geven ter ere van 100 jaar vrouwenkiesrecht op het Maartenscollege in Haren bezoeken.

Het is op die dag 100 jaar geleden dat Aletta Jacobs haar overwinningsspeech hield in het concertgebouw in Amsterdam.

Gastlessen over 100 jaar vrouwenkiesrecht

Naast Wieke Paulusma (D66) zullen nog 14 vrouwelijke politici het land in trekken om gastlessen te verzorgen voor leerlingen van diverse middelbare scholen. Zij vertellen over hun eigen ervaringen als vrouw in de politiek en bespreken met leerlingen wat 100 jaar vrouwenkiesrecht voor hen betekent.

De lessen van Aletta Jacobs

Daarmee lanceren zij op bijzondere wijze het onderwijspakket De lessen van Aletta Jacobs van Atria en F-site. In de les besteedt de docent aandacht aan de geschiedenis van het vrouwenkiesrecht en mogen leerlingen vragen stellen aan de politica. De les wordt afgesloten met een groepsfoto van de klas samen met de politica, ge├»nspireerd op de foto van het Haags Propaganda Comit├ę voor Vrouwenkiesrecht uit 1915.

1919

Aletta Jacobs werd op 27 september 1919 gehuldigd in het Concertgebouw tijdens een groot feest ter viering van de komst van het vrouwenkiesrecht. Ter gelegenheid van de viering presenteert Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, samen met F-site, educatieplatform over vrouwen uit de geschiedenis, het onderwijspakket De lessen van Aletta Jacobs. Het lesmateriaal is te vinden op atria.nl/aletta-jacobs/lessen-van-aletta-jacobs en www.f-site.nu.

Het onderwijspakket wordt mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden