Week van de Alfabetisering

Foto: Publiek Domein

Vanaf vandaag, maandag 9 september tot en met zondag 15 september 2019 is het de Week van de Alfabetisering. De GGD besteedt in deze week extra aandacht aan laaggeletterdheid met verschillende activiteiten.

Workshop gedichten maken

Op woensdag 11 september 2019 vindt er van 10.00 uur tot 11.30 uur een workshop Gedicht Schrijven plaats in het Floreshuis, Floresplein 19 te Groningen. Deze workshop wordt gegeven door Renee Luth, stadsdichter van Groningen.

‘Dat redt stoe’

Voorafgaand aan de workshop zal Rasool Taheri namens de Stichting Lezen en Schrijven de bundel “Dat redt stoe” uitreiken aan Jos Rietveld, directeur van de GGD. Deze bundel staat geheel in het teken van laaggeletterdheid. Door het verhaal van de laaggeletterde onder de aandacht te brengen, doorbreken we het taboe op laaggeletterdheid en geven we ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen.

Moeite met lezen en schrijven

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. In de provincie Groningen zijn er bijna 65.000 volwassenen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn ze ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven. Als je niet goed kunt lezen en schrijven, vind je minder snel een baan, is het lastiger om gezond te leven, heb je minder grip op je geldzaken en lopen je kinderen risico om op latere leeftijd ook laaggeletterd te worden. Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden