Internationale studenten op pad in eigen wijk

Foto: Nienke Maat (City Central Groningen)

Voor het eerst dit jaar kunnen nieuwe internationale studenten via ‘Welcome Walks’ kennismaken met hun nieuwe buurt.

Via de Welcome Walks, een gratis wandeling op initiatief van City Central Groningen, krijgen studenten de kans om hun eigen wijk beter te leren kennen. Wijkcentra, vrijwilligersprojecten, praktische info en buurtactiviteiten staan allemaal op het programma.

De wijk Selwerd is eerst aan de beurt op zaterdag 7 en zaterdag 14 september, daarna volgt ook Paddepoel.

Groningse studenten nemen de nieuwkomers mee op pad en laten ze op een leuke manier kennis maken met bijzondere locaties in de buurt. Ook lokale initiatieven en praktische informatie, zoals waar je je afval kunt wegbrengen, komen aan bod.

De eerste wandelingen zijn speciaal ontworpen voor studenten; in de toekomst hopen de initiatiefnemers ook expats en PhD-studenten te mogen verwelkomen.

“Met de Welcome Walks willen we ervoor zorgen dat nieuwe internationale bewoners een goede start maken en gemakkelijker opgenomen worden in de lokale gemeenschap. We hopen hiermee dat ze zich sneller thuis voelen en actief zullen meedoen met buurtprojecten”, aldus Marian Counihan van City Central Groningen, een ontmoetingsplek voor internationale studenten en expats in de stad.

De stadswandelingen voor de studenten zijn gratis en vinden in Selwerd plaats op zaterdag 7 en 14 september. De wandelingen door Paddepoel gaan later dit jaar van start.

City Central werkt samen met GroningenLife!, SSH, WIJS, en Wijkbedrijf Selwerd om de rondleidingen te realiseren.

Reacties

0