Provincies Groningen en Drenthe doen samen onderhoud van bruggen en sluizen

Foto: Provincie Groningen

De provincies Groningen en Drenthe gaan samenwerken bij het onderhoud van bruggen en sluizen.

Gedeputeerden Fleur Gräper – van Koolwijk van de provincie Groningen en Henk Brink van de provincie Drenthe onthulden vrijdag een nieuw logo op de bedrijfsauto’s om de samenwerking voor inwoners van Groningen en Drenthe zichtbaar te maken na een (vaar-)seizoen proefdraaien.

De provincies voeren sinds 1 mei 2015 samen onderhoud uit aan bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe. Het gaat om onderhoud van de elektrotechnische installaties, systemen voor bediening op afstand en het oplossen van storingen.

Ook voor de ingenieursdiensten, zoals ontwerp, aanbesteding, calculatie en uitvoeringsbegeleiding doen de provincies een beroep op elkaar.

Efficiënt
Vorig jaar verkenden de provincies de mogelijkheden tot samenwerking op diverse onderdelen van de bedrijfsvoering. Henk Brink: “Dit taakgebied gaf een snelle mogelijkheid om elkaar te versterken. Met deze afspraken kunnen we zorgen voor continuïteit, kwaliteit en meer efficiency.”

Meer mogelijkheden
De provincies zien ook voor anderen, zoals gemeenten, mogelijkheden om aan te haken.

“Het is goed om continu te blijven kijken naar waar we elkaar kunnen versterken en van elkaars kennis en ervaring gebruik kunnen maken. Waar het efficiënter kan, moeten we elkaar kunnen vinden en samen gaan werken”,  aldus Fleur Gräper – Van Koolwijk.

Meer samenwerking
De provincies Groningen en Drenthe doen ook andere activiteiten samen, zoals inkoop, (repro)grafische dienstverlening en personeel & organisatie (vacatures en opleidingstrajecten).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden