Theatertapas

De vierde editie van het Theatertapas Festival in het Ebbingekwartier vond afgelopen weekend 27 en 28 februari plaats in Groningen.

Theatertapas is een kleinschalig cultureel festival, waarbij een gevarieerd programma geboden wordt door nieuwe ambitieuze theatermakers, die ieder een voorproefje gaven van hun voorstelling.

Obers namen je mee langs een route van vier bijzondere locaties in het Ebbingekwartier om de bezoekers op locatie van verschillende hapjes theater te laten proeven. Ambitieuze theatermakers gaven een voorproefje van hun nieuwste voorstelling, terwijl lokale muzikanten en kunstenaars hun kunsten tonen op het eindfeest in restaurant Oberland.

De route:
De route startte bij restaurant Oberhaus, vervolgens naar Het Paleis, het Infoversum, poppodium Simplon, AAS Architecten Groningen en de afsluiting van de route met een afsluitend drankje, live muziek en kunst bij restaurant Oberhaus.

Ober Wim was een van de obers en leidde ’s middags een groep bezoekers. Tijdens de route gaf hij informatie over de verschillende culturele gebouwen in het Ebbingekwartier.

De verschillende optredens werden vertoond zoals Michel en Gaby bij poppodium Simplon. De kunstenaar Michel Velt en choreograaf Gaby Ong namen ons mee in een onthullende show, een mix van dans, zang, decor, muziek, Nederlands spraak en Engelse rap. Gaby onthult haar ‘vrucht’: “Ieders vruchten onthullen hun ware bron, in deze voorstelling onthul ik de mijne”, aldus de choreografe.

Chiemi Fukomori verzorgde een “Aw-thentic declaration” bij de locatie AAS Architecten. Dit was een (solo)contemporary dansvoorstelling waarin de vraag werd gesteld aan het publiek wat “authentiek” werkelijk betekent.

Het volledige programma en deelnemende theatermakers en muzikanten zijn na te lezen via de site van Theatertapas.

De impressie van kunst gecombineerd met sfeer en bijzondere locaties maakten van het Festival een indrukwekkend evenement.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden